Kávová směs především pro kavárny. Tato káva byla připravena tak, aby se v šálku dosáhlo maximální plnosti a aby uspokojila chuť znalců. Patří k nejvíce oceňovaným směsím. Obsahuje větší podíl kávy Arabica. Vyznačuje se lahodnou chutí a příjemným aroma praných druhů kávy Arabica ze Střední a Jižní Ameriky a správným stupněm plnosti kvalitní indické Robusty pro sametovou krémovost. Světlé pražení dodává směsi zvláštní plnost a dlouhotrvající aroma. Espresso Espresso je kávový nápoj původem z Itálie.... Celý popis

Koupit za 780 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Kávová směs především pro kavárny. Tato káva byla připravena tak, aby se v šálku dosáhlo maximální plnosti a aby uspokojila chuť znalců. Patří k nejvíce oceňovaným směsím. Obsahuje větší podíl kávy Arabica.
Vyznačuje se lahodnou chutí a příjemným aroma praných druhů kávy Arabica ze Střední a Jižní Ameriky a správným stupněm plnosti kvalitní indické Robusty pro sametovou krémovost. Světlé pražení dodává směsi zvláštní plnost a dlouhotrvající aroma.
Espresso
Espresso je kávový nápoj původem z Itálie. Jeho název pochází ze slov "rychle" a "tlak", protože espresso je vytvořeno během krátké doby protékáním vody pod tlakem. Pravé italské espresso se připraví ze 7 g pomleté kávy, která je protlačena vodou o tlaku 8 - 10 barů a teplotě 88 - 90 °C. Vytéká asi 25 sekund a výsledkem je 30 ml tekutiny s  mikropěnou barvy lískového oříšku na povrchu, známou pod názvem crema.
Pěstitelské oblasti kávy
Střední Amerika
Dominikánská republika - káva s příjemnou sladkostí a chuťovou plností
Portoriko - ovocná a plná chuť, bez hořkosti
Panama - příjemně lehká, plná a vyvážená chuť
Haiti - bohatá, plná chuť s výrazným aroma i přes občasnou acidita
Guatemala - ušlechtilá vůně i chuť s jemnou aciditou
Honduras - vyznačuje se svou pikantní aciditou
Salvador - příjemně lehká plná chuť s jemnou aciditou
Nikaragua - jemná káva, chuťově vyvážená, velice aromatická
Kostarika - správná acidita a kořeněné aroma ve spojení s plnou, ušlechtilou chutí
Kuba - čistá, příjemná chuť, nepříliš silná plnost
Jižní Amerika
Brazilie - středně pražená káva s nepatrnou aciditou
Kolumbie - tradičně tmavě pražená se silnou chutí
Venezuela - lehká a jemná s nízkou aciditou
Bolívie - špičková kvalita se sklonem k hořkosti
Peru - dobrá, vyvážená káva do směsí
Asie
Indie - káva s jemnou kořenitostí a bohatou chutí
Indonésie - káva příjemně silná a kořeněná, má výraznou chuťovou plnost a decentní acidita
Vietnam - pěstuje se zde zejména Robusta, 96 % produkce pochází od malých pěstitelů
Arabica a Robusta
Odrůdu Arabika můžeme rozdělit na několik druhů, a to Typica, Bourbon, Caturra, Catuai, Catimor, Gesha,Maragogype, Maracatu, Mundo Novo, Pacamara. Obecně se kávovníků Arabika daří ve vyšších nadmořských výškách s mírnějšími teplotami. Od pěstitelů vyžaduje větší opečovávání , je náchylnější na choroby a škůdce. Arabika nese plody poprvé po 4 - 6 letech pěstování. Zrno je protáhlé a ploché se zakřivenou rýhou. Obsahuje mnohem menší množství kofeinu než káva Robusta, také cena Arabiky je mnohem vyšší a hodí se především pro přípravu káv jako jednodruhová.
Odrůda Robusta představuje 30 % světové produkce. Tato rostlina je velice silná - robustní (odtud také její název). Robusta zahrnuje asi 50 odrůd, z nichž jen 5 je poživatelných. Káva je málo aromatická, ale velmi výrazná, silná a mírně hořká. Má vysoký obsah kofeinu. Pěstuje se v rovníkové Africe, Brazílii a na jihu Číny.
O výrobci
Caffé Vergnano působí na trhu už od roku 1882, kdy Domenico Vergnano otevřel v městečku Chieri u italského Torina obchod s potravinářským zbožím. Brzy se začal zabývat pražením a prodejem kávy. Třicátá léta znamenala významnou etapu v rozvoji firmy po zakoupení výrobního závodu na kávu a otevření tří skladů v Itálii, a to v Turíně, Albě a Chieri. V roce 1986 zaznamenala společnost významný úspěch ve svém rozvoji díky fúzi s proslulou Casa del Caffee.
 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vergnano
Hmotnost 1000 g
Složení kávy arabika
Stupeň pražení střední
Kyselost střední
Sladkost vyšší
Typ espresso a ristretto
Aroma Ovoce, květiny
Intenzita 5/10
Zobrazit více parametrů