Jemná a mírně aromatická směs se sladkou chutí středoamerických druhů kávy Arabica a intenzivní čokoládovou vůní asijské kávy typu Robusta. Tradiční italská káva 80 % Arabica a 20 % Robusta. Vhodná pro ty, kteří upřednostňují jemnou chuť s lehkým aroma a bohatým tělem. Směs je připravena tak, aby se dosáhlo vyvážeností vůně a plnosti pro milovníky kávy jemné, voňavé a lehké avšak plné chuti. Zrna sbírána postupně, pocházejí z malých, vybraných plantáží náhorních rovin Guatemaly a Nikaraguy a jsou... Celý popis

Koupit za 925 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Jemná a mírně aromatická směs se sladkou chutí středoamerických druhů kávy Arabica a intenzivní čokoládovou vůní asijské kávy typu Robusta. Tradiční italská káva 80 % Arabica a 20 % Robusta. Vhodná pro ty, kteří upřednostňují jemnou chuť s lehkým aroma a bohatým tělem.
Směs je připravena tak, aby se dosáhlo vyvážeností vůně a plnosti pro milovníky kávy jemné, voňavé a lehké avšak plné chuti. Zrna sbírána postupně, pocházejí z malých, vybraných plantáží náhorních rovin Guatemaly a Nikaraguy a jsou zárukou úrody nejvyšší kvality.
Pěstitelské oblasti kávy
Střední Amerika
Guatemala - ušlechtilá vůně i chuť s jemnou aciditaí
Nikaragua - jemná káva, chuťově vyvážená, velice aromatická
Mexico - měkká, intenzivně vonící káva
Jamajka - harmonická, ovocná káva se zvýrazněnou aciditaí. Vůně je velmi intenzivní a silná
Kuba  - čistá chuť, nepříliš silná plnost
Salvador - příjemná lehká plnost s jemnou aciditaí
Portoriko - přírodně jemná s bohatou a plnou chutí
Dominikánská republika - káva s příjemnou sladkostí a chuťovou plností
Haiti - plná a bohatá chuť s výrazným aroma, i přes vyhraněnou, občas jemnou acidita.
Asie
Indie - káva s jemnou kořenitostí a bohatou chutí
Indonésie - káva se vyznačuje chuťovou plností a decentní aciditaí
Vietnam - pěstuje se zde především robusta, 96 % sklizně pochází z malých farem, nikoli z velkých plantáží
Arabica a Robusta
Odrůdu Arabika můžeme rozdělit na několik druhů, a to Typica, Bourbon, Caturra, Catuai, Catimor, Gesha,Maragogype, Maracatu, Mundo Novo, Pacamara. Obecně se kávovníků Arabika daří ve vyšších nadmořských výškách s mírnějšími teplotami. Od pěstitelů vyžaduje větší opečovávání , je náchylnější na choroby a škůdce. Arabika nese plody poprvé po 4 - 6 letech pěstování. Zrno je protáhlé a ploché se zakřivenou rýhou. Obsahuje mnohem menší množství kofeinu než káva Robusta, také cena Arabiky je mnohem vyšší a hodí se především pro přípravu káv jako jednodruhová.
Odrůda Robusta představuje 30 % světové produkce. Tato rostlina je velice silná - robustní (odtud také její název). Robusta zahrnuje asi 50 odrůd, z nichž jen 5 je poživatelných. Káva je málo aromatická, ale velmi výrazná, silná a mírně hořká. Má vysoký obsah kofeinu. Pěstuje se v rovníkové Africe, Brazílii a na jihu Číny.
O výrobci
Caffé Vergnano působí na trhu už od roku 1882, kdy Domenico Vergnano otevřel v městečku Chieri u italského Torina obchod s potravinářským zbožím. Brzy se začal zabývat pražením a prodejem kávy. Třicátá léta znamenala významnou etapu v rozvoji firmy po zakoupení výrobního závodu na kávu a otevření tří skladů v Itálii, a to v Turíně, Albě a Chieri. V roce 1986 zaznamenala společnost významný úspěch ve svém rozvoji díky fúzi s proslulou Casa del Caffee.
 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vergnano
Značka Vergnano
Hmotnost 1000 g
Složení kávy arabika
Stupeň pražení střední
Kyselost nízká
Odrůda směs
Sladkost 8/10
Typ espresso a ristretto
Aroma Čokoláda
Intenzita 3/5
Zobrazit více parametrů